Mások véleménye

1.
Fejléc: Egyszerűen gyönyörű.Nem tudok mást mondani rá.
                                                                                                                                10/10

Design: Őszintén?Borzasztóan tetszik, már ne tessék megharagudni a durva szóért.Kápráztató a blog színe, nem olyan "sablon szín", mint a többi.Gondolok itt lila, fekete, piros stb-re.Eltudnák játszani  a link effektel, annyira tetszik, ahogyan egy kicsit jobbra dől.A modulok is rendben vannak, egyedül a Archívumot tenném egy kicsit feljebb, de ez nem jelent gondot.És még a betűtípus szúrja a szemem.Ha akarod változtass rajta, ha akarod ne.Ez csak az én véleményem, nem kell a nyakadra kötni.Így elsőnek ránézve a blogra, azt néztem ki belőle, hogy ez olyan "sportos", "focis" történet  lesz.Elolvastam a két fejezetet, és ha tudni akarod, mit szólok a részekhez, olvasd tovább e bejegyzést.
                                                                                                                              10/9

Történet:  És beigazolódott a tervem, ez kiköpött "sportrajongó" blog.Tetszik, ahogyan hosszú részeket írsz.Elolvastam az első fejezetet, és hát...Ez abszolút őrült, humoros, kedves, aranyos, meg minden, ami az első fejezetre mondható.Imádom!
A fogalmazásod kitűnő, csak arra figyelj jobban, hogy ahová pontot kell tenni, oda ne vesszőt tégy.Egyéb hibát nem találtam, szép munka.
                                                                                                                               10/10

Modulok: Itt sincs semmi halálos probléma, mind szép sorrendben, és szépen kiegészítve.Amit még elmondtam, az Archívumot egy kicsit feljebb tenném, de ez neked nem jelez gondot, ahogy másnak se.Szóval mindegy, elvégre nem tör ki a "nemtudomhanyadik" világháború.
                                                                                                                                10/10

Egyéb: Nincs egyéb menüpont.A sztori nem sablon, a kinézet nem sablon, ebből látszik kivel is nézzünk szembe.Általában nem szoktam "sima nem fanfictiont" olvasni, de ez igazán pörgősen hangzik, és ez tetszik.Érdemes folytatnod, lesz ennek jövője is!Sőt, szívesen olvasnám még más blogodat is, majd rá keresek ha lesz időm.
                                                                                                                                10/10

50/49 pont.
Remélem, öntöttem beléd lelket a bloggal kapcsolatban, kívánok további jó blogolást, és a kétszeresét azt, amit most el mondtam neked!:)

-----------------------------------------------------------------------------------------------

2.
Fanny Tóth

A fejléc és a kinézet nagyon szép igényes munka. bár látom nem te készítetted:)
A történet nagyon tetszik egyedi és különleges! a fogalmazásod szép helyesírási hibát nem igen találtam. A fejezetek hossza jó se nem rövid se nem hosszú! a képek is illenek bele!
Nem tudok sok mindent mondani. Igényes kiváló blog csak gratulálni tudok és sok siker kívánni:)

-----------------------------------------------------------------------------------------------

3.
Dare Your Soul

-Kinézet-
A kinézet engem megfogott.Egyszerű a háttér (ami nagyon jó!!),és szépen kidolgozott a fejléc.
-Történet-
A bevezető érdekes volt,figyelemfelkeltő.Az egész történet érdekes volt,tetszett.A történet,és minden más tökéletes.Ha akarnák se tudnék belekötni.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

4.
Stella Kritika Blog

Fejléc: Bár láttam, hogy készítetted valakivel, de attól még gyönyörű szép munka és illik a bloghoz.:)
10/10*

Történet/Írás: Nagyon tetszik. Különösen az, hogy egy fiú szemszögéből is írtál. Látszik, hogy sokat dolgozol vele. Jó a fogalmazásod, szó ismétlés és helyesírási hibák sincsenek benne, talán egy-két vessző lehagyás. Erdeti, örülök, hogy nem fanfiction, és nem is sablonos. :)
10/10*

Összkép: A fejléc illik a háttérhez, és a történethez, a betű típus is megfelelő. Jó, hogy a modulokba ennyi mindent raktál, és a menü is tetszik benne.:)
10/10*

Össz.:30/30*

-----------------------------------------------------------------------------------------------

5.

Kinézet:
Onnan kezdem, ahonnan szoktam. A fejléc.Nekem teljes mértékben elnyerte a tetszésemet. kicsit ugyan furcsa, hogy nem a főszereplő fiú látható a képen, de véleményem szerint ez nem probléma. Az oldal színvilágához is passzol, vagy az oldal színei passzolnak a fejléchez, teljesen mindegy. A háttered is tökéletes, nem üt el a blog színeitől és nem is vonja magára teljes mértékben a figyelmet, mint azt már sokszor észrevehettem különböző blogokon. A modulsávod úgy vélem rendesen ki van töltve, nem hiányzik belőle semmi. A modulok sorrendjén sem változtatnék, egyedül annyi hozzáfűzni valóm lenne, hogy ha már van olyan menüpontod, hogy fejezetek, akkor nincs semmi szükség a blogarchívumra. A bejegyzéseket tekintve minden rendben van. A betűtípusaid olvashatóak, a betűszínek jól látszanak.
A design mindent egybevetve tetszik nekem, szép munka.

Történet:
Már a prológus is nagyon megfogott. Ugyan még nem olvastam minden blogot, de ehhez hasonló prológust még nem láttam. Gyönyörű megoldás és a megfogalmazása is nagyon tetszik. Bár kicsit furcsa volt, hogy mindketten nagyjából ugyanazokat a válaszokat adták, de ettől függetlenül kreatív és egyedi. Ritka az ilyesmi gratulálok. A második dolog, ami rettentően elnyerte a tetszésemet az az, hogy a történet nagy része Dani szemszögéből van írva. Szintén nagyon ritka, amikor ennyi minden a fiú szemszögéből nézve történik, mivel a legtöbb blogger lány, örülök, hogy egyszer végre ilyet is sikerült olvasnom.
A történet egésze, mármint, ami eddig olvasható szintén tetszik. Ebben talán az is közrejátszik, hogy végtelenül nagy sportrajongó vagyok, de a fantáziadús, egyéni sztoridnak is köszönhető. Érdekesek a megformált karakterek és elég reálisan vannak kitalálva az események (erre én személy szerint nagyon háklis vagyok).
All in all... nagyszerű történetnek ígérkezik, további sok sikert hozzá!

Írásmód:
Mint általában valószínűleg most is az írásmódról fogok a legtöbbet írni.
Élvezet volt olvasni a blogot, ugyanis nagyon színesen tudsz fogalmazni és ama szerencsés helyzetben voltam, hogy több leírást olvashattam, mint párbeszédet. A helyesírásodban csak elvétve voltak hibák és szóismétléseket sem láttam. Éppen ellenkezőleg, nálad is észrevettem, hogy göcsösen próbálod kikerülni a szóismétléseket. Ez nem mindig pozitív, mert ilyenkor az ember akaratlanul is olyan szókapcsolatokat kreál, amiknek nincsen értelme, vagy épp  nem igazán passzol a történetbe. Az előbbire nem láttam példát, míg az utóbbira találtam olyat, ami igen mély nyomot hagyott bennem. Figyelj oda erre jobban, próbáld inkább sorrendben variálni a szavakat, hogy később használd ugyanazt.
A másik hiba, amit észrevettem, hogy néha kevered, hogy kinek a szemszögéből írsz. Valószínűleg hozzászokhattál, hogy Dani az akinek az oldaláról nézzük a dolgokat, azonban amikor Alízra váltasz mindenféle szándékosság nélkül is belekeversz olyan mondatot/szót, ami összezavarhatja az olvasót, ugyanis vagy nem lehet eldönteni, kinek a szemszögéből van írva, vagy nincs értelme egyik oldalról. Emellett jobb lenne, ha a bejegyzések elején is feltüntetnéd, hogy most honnan is nézzük a dolgokat, legalább akkor, ha szemszöget váltasz, ugyanis nagyon zavaró lehet ha az ember folyamatosan olvassa, mert nem tudja, hogy mi is a helyzet. Láttam, hogy a fejezeteknél fel van tüntetve, de az kevés, ezen változtass.
Más észrevételem, ha jobban belegondolok nincs is. Teszik, ahogy írsz.

Megjegyzés:
Mint azt már jeleztem én szörnyen rajongok a sportokért, tehát ha másért nem is legalább ezért mindenképp lett volna valamennyi szimpatizálásom a történettel. Azonban ezenfelül is elnyerte a tetszésemet, gazdagabb is lettél egy feliratkozóval. Annyit tudok hozzátenni, hogy csak így tovább és sok sikert!

-----------------------------------------------------------------------------------------------

7.

Kinézet:
Fejléc: A fejléced nagyon tetszik. A lány jobb oldalán a vágás egy picit furcsának tűnik, legalább is nekem. Talán Logant egy picit erősebbre állítottam volna, de ez nem nagy gond.
5/5
Háttér: Illik a blog színvilágához és a fejléchez.
5/5
Menü: A menüvel is ugyanez a helyzet.
5/5
Modulsáv: Minden rendben van.
5/5
Betűtípus/Betűszín/Betűháttér: A szöveg olvasható, és nem olvad bele a háttérbe. Ezenfelül a szöveg háttere és színe szintén passzol a blog összhangjához. Ami különösen tetszik, az, az, hogy a bejegyzések címe és dátuma középre van igazítva.
10/10  

Történet: 
Szereplők: A szereplők bemutatása különleges, és nem mindennapi. Hiszen bemutatásuk twitter profilokhoz hasonlóan történik.
2/2
Fogalmazás, helyesírás stb.: A fogalmazás módoddal teljesen megvagyok elégedve, nem is az a tipikus minden egyes dolgot lefogalmazok még azt is, hogy hány km/h-val száguldott át a légy a szobán mikor ez történt, hanem pörgős és van tartalma. Helyesírási hiba, talán egy-kettő volt de, nem a vészes fajta. Szóismétlés apszolute nem volt.
2/2
Maga a történet:  Szerintem én vagyok a bloggerek legboldogabb kritika írója! Eddig akármennyi kritikát írtam, nem volt sablonos a története, és óh igen kisasszony a tiéd sem az! A karakterek nem sablonosak (Talán egy pindurit Logan az de na), és nagyon szerethetőek. Meg kell mondanom volt amikor nagyokat nevettem. Például amikor Dani kiposztolja twiterre, hogy mondjanak neki filmeket és ott egy kis hozzászólási részlet:
 @horvathzelmirazte: Nem jött össze, van hét. Írjátok be a filmezz.eu-ra, hogy Fűrész 3D. Az a hetedik, csak nem úgy írták ki. Van egy ötletem: Veronica Mars!
@bandani: Amelyikben magánnyomozó a csaj? Megvolt.
@kkornel: a csaj vagy a film? 

Alice Roberts szerény személye híres arról, hogy egy szimpla mondatba beletud szeretni, aminek jó hangzása van, vagy jó szövege. Ilyen nálad is előfordult a prológusod végén:
"Pattoghat a labda, indulhat a harc!"
Ez egy nagyon idióta szokásom, kérlek nézd el nekem. ^^"
A fogalmazás módod a prológusod és a 7. fejezet között nem változott sokat. Viszont megtartotta az egyediségét, ettől lesz  szerethető.
6/6

Össz. pontszám: 40/40 p
*Nézi a pontszámot* ez.. maximum.. hogy merészelted?!
Úgy látszik te vagy az első ember aki elérte a maximum pontszámot. (Taps vihar a tömegből amit most a csendes, üres szobám helyettesít) 
 Mostantól érvénybe lép egy díj melynek neve "Légy egyedi!". Ezt a díjat azon blogok fogják megkapni amelyek egyedi történettel rendelkeznek. Kedves Alice, tiéd a megtiszteltetés, és te kapod meg elsőnek ezt a díjat.


-----------------------------------------------------------------------------------------------

8.
Nézz bele a szívembe!/Mizukii Matsuo

A nyitni készülök bejegyzésed kedves. Bele avatod az embereket, hogy milyen blog fog íródni és, hogy milyen más blog is van amit te írsz/írtál. Ez tetszett. A prológus érdekes. Nagyon jó az, hogy ilyen interjú féleség ként mutatod be a szereplőket. És személy szerint nagyon örülök, hogy a kosárlabdázásról van szó és nem a fociról vagy a kézilabdáról.

És az is ötletes, hogy nem két fiú a csapat kapitány, hanem egy lány és egy fiú. Az első fejezet eleje annyira megfogott (nem csak az eleje). Mielőtt elkezded a bejegyzést írsz egy kicsit, hogy mi van az íróval azaz veled és ez tetszik. Jó, hogy beleéled magad Dani helyébe és az ő szemszögéből írsz. A második fejezet: az eleje :D az annyira, de annyira tetszik, hogy beszélsz magadról egy kicsit abba ne hagyd az ilyen kis aranyos "helyzetjelentéseket", mert nagyon tetszik. Az első díjam című bejegyzésed különleges. De én azt az egy bejegyzésedet nem teljesen értem, mert nem vagyok jártas a blog díjakban. :D  A harmadik fejezet igen, csak jó. Egy kis szemszög váltás. Végre Alíz szemszögéből is olvashatjuk a dolgokat. Szerelmi bonyodalom..ügyes! Ha jól értem eddig Dani szereti Alízt, Alíz meg valamilyen Zsoltiba szerelmes. Érdekes :). Negyedik fejezet: aranyos. Van benne egy kis vágyódás Alíz részéről Zsolti után. És a mozizás rész is jó. Ötödik fejezet: vissza Dani fejébe :D. Aranyos volt, mikor a Borka kérdezte a gyerekektől, hogy mit írnának egy Valentín napi üdvözlőkártyára. És Dani azt mondta, hogy: You can my breath away. Ami Alíz egyik kedvenc számának a címe. A hatodik fejezet azért tetszett, mert a várva várt meccs eljött. Sajnos vesztettek Alizék :(. Hetedik fejezet: nem tudok már mit mondani jó az egész sztori. Nyolcadik, kilencedik fejezet: csak az tudom mondani, hogy JÓÓ. Huh, ez s vélemény kifejtésem egy kicsit hosszú lett. Na mindegy. A lényeg, hogy: minden nagyon, nagyon tetszik. Élmény volt elolvasnom. :)     És mellékesen lett egy követőd google+ on :DD

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése